En jente og en hund i et polarlandskap.

Eventyr i Arktis

Sasha legger ut på en eventyrlig og spennende reise til Nordpolen for å lete etter bestefarens polarskute.

Hva skjedde egentlig med bestefar? Sasha er barnebarnet til Oloukine, en kjent forsker og polfarer som forsvant under en ekspedisjon til Nordpolen. Hun er veldig fascinert av bestefarens eventyrlige liv og kjenner selv på kallet om å være en oppdagelsesreisende. Foreldrene derimot ønsker at hun skal gifte seg med en adelsmann. Men Sasha legger ut på en eventyrlig reise for å lete etter bestefarens polarskute.

En jente og en gutt klatrer i masten på et skip.

Det rike persongalleriet i Eventyr i Arktis viser ulike mennesketyper og enkeltpersoners mange sider, med alt fra vulgære sjøfolk og lurendreiere til gode hjelpere og ærlige arbeidsfolk. Animasjonen holder høy kvalitet: Landskaper og figurer er tegnet helt uten sorte konturer, og fargetonene i tegningene får de isende kalde polarlandskapene til å nærmest poppe ut av filmlerretet – tidvis oppleves det nesten som å bla i en lekkert illustrert barnebok.

Skildringen av det farlige livet i Barentshavet, og det trolske landskapet i Franz Josef Land, er svært godt utført. Både når det gjelder realismen i hvordan isbryteren seiler i det isdekte farvannet, og hvordan det er animert. Marte Hedenstad, Filmpolitiet.
Teknisk informasjon om filmen Eventyr i Arktis
Attributt Verdi
Spilletid 1t 21m (81 minutter)
Originaltittel Tout en haut du monde
Produsert Danmark/Frankrike 2016
Regi Rémi Chayé
Medvirkende

Silje Hagrim Dahl, Jon Bjørnstad, Hans Marius Hoff Mittet, Håvard Bakke, Dennis Storhøi

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1