Ung mann og kvinne med hatt sitter i stuen.

Episode

Norsk bølgefilm!

Episode er et strålende norsk eksempel på «den nye bølgen», og regissør Rolf Clemens gjorde filmen etter et opphold i Frankrike på begynnelsen av 60-tallet. Episode er, i likhet med de franske bølgefilmene, spilt inn på få dager og på et lavt budsjett. Men dette er likevel ikke noe venstrehåndsprosjekt. «Vågemotet, eksperimenteringstrangen og viljen til å bryte med solide, trygge tradisjoner er en impuls som norsk film trenger,» skrev Aftenposten i ‘63. «Og det gjør Rolf Clemens.»

Filmen er et trekantdrama om Tommy, spilt av Baard Owe (som nå er mest kjent for sin rolle som Dr. Bondo i Lars von Triers tv-serie Riket), som begynner på teaterskole, hvor blant annet moren til hans venn Philip jobber.

Rolf Clemens er dessverre relativt ukjent for mange og det er ikke skrevet mye om ham i norske filmhistoriske gjennomganger. Clemens dro til Paris for å studere ved IDHEC, etter å ha syslet med film i mange år. Han sluttet etter kort tid fordi han syntes at skolen var for teknisk og først og fremst for nybegynnere. Utover 60- og 70-tallet laget han også spillefilmer som Klimaks, Smuglere og Operasjon V for vanvidd.

Teknisk informasjon om filmen Episode
Attributt Verdi
Spilletid 1t 31m (91 minutter)
Produsert Norge 1963
Regi Rolf Clemens
Medvirkende

Wenche Foss, Baard Owe, Johan Holst

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP