Elegant kriger.

Dragon Inn

Klassisk kinesisk kunst møter Pekingopera møter eksperimentell Hongkong-energi.

Dragon Inn var en av filmene som virkelig definerte wuxia-sjangeren. En mektig evnukk, nifse leiemordere og tre mystiske beskyttere finner sammen på en avsidesliggende kro. Evnukken, som er ansvarlig for henrettelsen av Ming-dynastiets forsvarsminister, er fast bestemt på å drepe barna hans også. Men familien har innflytelsesrike og mystiske allierte, hvis nærmest overnaturlige kampsporttalenter gradvis avdekkes.

Nøyaktig koreograferte action-sekvenser bringes til live av King Hus lynkvikke filmklipping og fantastisk komponerte widescreen-utsnitt. Klassisk kinesisk kunst møter Pekingopera møter eksperimentell Hongkong-energi – i filmen som ble definerende for en helt ny, jublende stolt og enormt innflytelsesrik filmsjanger.

Shelly Kraicer

Om regissøren

King Hu (Hu Jinquan, 1932-1997) ble født i Beijing og flyttet til Hongkong som 17-åring. Hu jobbet med produksjonsdesign og som skuespiller før han begynte å regissere film. I 1966 ga han nytt liv til den tradisjonelle wuxia-sjangren med Come Drink With Me, og ble den ledende wuxia-regissøren i Hongkong og Taiwan med klassikere som A Touch of Zen (1971).

Teknisk informasjon om filmen Dragon Inn
Attributt Verdi
Spilletid 1t 51m (111 minutter)
Originaltittel 龍門客棧
Produsert Hongkong /Taiwan 1967
Regi King Hu
Medvirkende

Lingfeng Shangguan, Chun Shih, Ying Bai, Chien Tsao

Tale Mandarin
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere

TFAI