Film fra sør

Se høsten fra en annen vinkel! Omkring 80 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika fordelt på elleve dager står på plakaten, og mange av forestillingene opplever du her. Er du cinematek-medlem får du rabatt på billetter til filmene som vises på Cinemateket.

Film fra Sør 2020.

26. november til 6. desember inntar Film fra Sør kinosalene på Cinemateket, og det er duket for en jubileumsutgave fullspekket med ferske filmer og klassikere fra den rike Sørfilm-historien. Vi håper du er klar for å se verden fra en annen vinkel!

Reisen står i sentrum når vi inviterer deg med på vingene til en falk over de mongolske stepper, i fotsporene til en fotograf med misjon om å finne drømmene til vanlige latinamerikanere og på motorsykkelen til en fotojournalist i Nairobi med et mål om å bli valgt inn i landets parlament. 80 filmer servert over 11 dager fra Latin-Amerika, Afrika og Asia; fra land og filmskapere du sjelden møter på vanlig kino.

Årets program består av virtuose, vakre og underholdende fiksjonsfilmer fra etablerte navn og nye stjerneskudd, øyeåpnende dokumentarer, sjangereksperimenter og stødige blockbustere. Mexico er i søkelyset, og vi viser 3x3 ferske filmer fra Mongolia, Kenya og Guatemala – alle filmnasjoner det er verdt å holde et øye på. Det blir heller ikke festival uten engasjerende debatter, muligheten til å se filmer du ikke vil få sjansen til å se noe annet sted og møter med filmskaperne bak dem.

Hvert år lar vi publikum bli ekstra godt kjent med enkelte filmskapere. I år var det opplagt å trekke frem regissøren av en av fjorårets største kinosuksesser, Parasitt. Bong Joon-ho er et navn mange har lært seg det siste året, og vi viser et nær komplett retrospektiv av filmografien hans. Tidligere festivalfavoritter vises også i år under vignetten «Film fra før» på Cinemateket.

På de neste sidene viser vi noen smakebiter – få full oversikt over årets program på www.filmfrasor.no

Velkommen til gamle og nye publikummere!

Mer informasjon

Følg Film fra Sørs festivalevent for å holde deg oppdatert på festivalnyheter om årets filmer, gjester og temaseksjoner i tiden frem mot festivalen.

Samarbeids­partnere