Rakel Lenora Fløttum i "De uskyldige" (Norge 2021).

De uskyldige

Filmvisning etterfulgt av foredrag ved psykoanalytiker Line Indrevoll Stänicke.

De uskyldige er en stilsikker, stemningsfull og intens thriller signert Eskil Vogt, regissøren av Blind og manusforfatteren bak filmer som Oslo 31. august og Verdens verste menneske.

De uskyldige handler om en familie som flytter inn i ny leilighet i en blokk på østkanten i Oslo. Vi blir med søstrene Ida og Anna når de utforsker sine nye omgivelser, og blir kjent med en jente og en gutt som begge viser seg å ha evner utenom det vanlige. Det som starter som en lek, blir raskt noe langt mer alvorlig – og skremmende.

Foredrag etter filmen

Etter filmen holder Line Indrevoll Stänicke foredraget «De uskyldige – om å skape sammenheng mellom den indre og ytre verden».

Line Indrevoll Stänicke er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og forsker på selvskading og selvmordsproblematikk blant ungdom og sosiale medier. Hun er psykologspesialist i voksenpsykologi og i klinisk arbeide med barn og unge, og er er tilknyttet Nic Waals Institutt/Lovisenberg sykehus. Stänicke er psykoanalytiker ved Norsk psykoanalytisk forening og har skrevet artikler om utviklingspatologi og bøkene Det uforståelige barnet (Landmark & Stänicke, 2016), Klinisk tenkning og psykoanalyse (Stänicke et al., 2019) og Lek og kreativitet i psykoterapi med barn og unge (Stänicke et al., 2021).

Spiren til «De uskyldige» kommer fra å få egne barn og være vitne til deres famlende forsøk på å forstå verden. Plutselig kom glemte minner fra min egen barndom frem og jeg ble minnet om hvor radikalt annerledes man opplever verden som barn: man er så åpen, fantasien er så rik, man føler så sterkt. Det er spennende og magisk, men også veldig skremmende. Jeg har aldri vært så redd som når jeg var barn. En skygge på veggen om natten kunne lamme meg av angst. Eskil Vogt, regissør
Aldri har det vært bedre barneroller i en norsk film, og aldri har norske barn vært mer skremmende på film. Adresseavisen
Teknisk informasjon om filmen De uskyldige
Attributt Verdi
Spilletid 1t 57m (117 minutter)
Produsert Norge 2021
Regi Eskil Vogt
Tale Norsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP