To dukkemenn står i en hage og ser på et eple, med mange fulle eplekasser rundt seg.

De to gode naboene - Vårrengjøring

Pat og Mat er naboer og altmuligmenn. Sammen finner de løsninger på all verdens problemer i hverdagen. Dette kortfilmprogrammet består av syv små fortellinger: Eplet, Vårrengjøring, Taket, Gressklipperen, Nøkkelen, Møblene og Døren.

Pat og Mat er like klumsete som de er oppfinnsomme. Da er det godt at de finner løsninger for alt! Tv-episodene med De to gode naboene er opprinnelig laget i Tsjekkia, men de er minst like populære i Norge. Filmene er uten dialog og har et tydelig og morsomt fortellerspråk, midt i blinken for de minste.

Eplet

Pat og Mat plukker epler. Det siste eplet henger høyt, høyt oppe i treet. Kanskje de kan hente det med en stige? Eller ved å balansere ut fra hustaket på en planke? Nei, her må det nok mer atletiske løsninger til!

Vårrengjøring

Hva er vel våren uten en skikkelig dugnad! Pat og Mat fyller opp avfallsbøttene og får tak i en søppelbil. Men hvordan virker egentlig den?

Taket

Det er vannlekkasje i taket til Pat. Heldigvis kommer Mat, og han har en god plan for hvordan de kan tette lekkasjen!

Gressklipperen

Hva gjør man når gressklipperen ikke vil starte? Kanskje man kan prøve å slå gresset med gammeldagse redskaper i stedet?

Nøkkelen

Pat mister nøkkelen til hagegrinda si ned i et kumlokk. Nå er gode råd dyre! Hvordan i alle verden skal de to gode naboene klare å få tak i nøkkelen igjen?

Møblene

Det er herlig å kjøpe seg nye møbler. Men det er ikke like lett å få møblene inn i huset. Og hvordan skal man gå fram for å sette dem sammen?

Døren

Isj! Så irriterende det er når man skal henge opp klesvasken i hagen og inngangsdøra smekker igjen. Kanskje Mat har en løsning på lur?

Teknisk informasjon om filmen De to gode naboene - Vårrengjøring
Attributt Verdi
Spilletid 0t 50m (50 minutter)
Produsert Tsjekkia 1981
Regi Lubomír Beneš & Marek Beneš
Tale Norsk
Tekst Uten tale
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat Digital
Bildeformat 1.33:1
1.33:1