En gutt sitter foran en peis i en gammel stue.

Caprinos eventyrlige verden

Et gjensyn med tre av Ivo Caprinos uforglemmelige eventyrfilmer: Reve-enka, Sjuende far i huset og Askeladden og de gode hjelperne.

Kommende forestillinger

  • Lørdag 16.02.2019 15:00 Kjøp
  • Lørdag 23.02.2019 13:00 Kjøp
  • Søndag 10.03.2019 14:00 Kjøp
Se alle forestillinger

De aller flest har nok sett en eller flere av filmene til Ivo Caprino. Caprino var en mester til å lage filmer med bevegelige dukker. Han har både laget animerte stop-motion-filmer og utallige klassiske dukkefilmer. Caprino har blåst liv i figurer fra norske folkeeventyr, Thorbjørn Egner, H.C. Andersen og Kjell Aukrusts univers. I dette kortfilmprogrammet får du se tre av eventyrfilmene hans. Filmene er basert på Asbjørnsen og Moes eventyr.

Reve-enka (1962, lengde 15min)

Reve-enka og hushjelpen Korse bor i skogen. Reve-enka har mistet mannen sin og tre friere kommer på besøk. Først kommer ulven. Så kommer bjørnen. Til slutt kommer en fattig rev. Underveis møter frierne på en kjerring og en hare. Men hvem er den beste mannen for reve-enka?

Sjuende far i huset (1966, lengde 15min)

Sent på kvelden kommer en vandringsmann til en stor gård. Utenfor står en vedhogger. Vandringsmannen er sulten og trøtt og spør om ly for natten. Vedhoggeren svarer at vandringsmannen får gå inn i smia og spørre faren hans. Men heller ikke han er sjefen i huset. Vandringsmannen sendes gjennom huset, fra den ene faren til den neste. Hvem kan gi ham ly for natten? Sjuende far i huset var Ivo Caprinos egen favorittfilm.

Askeladden og de gode hjelperne (1961, lengde 15min)

En konge lover at den som kan bygge et skip som går like godt til lands som til vanns og i lufta med, han skal få prinsessen og halve kongeriket. Brødrene Per, Pål og Espen Askeladd bestemmer seg for å friste lykken. Underveis kommer de utfor flere prøvelser. Askeladden møter blant annet en sulten kall, en mann som er så kjøttsulten at han må spise gråstein, en mann som er så lett på foten at han må ha syv lodd på beina og en mann med syv vintre og somre i kroppen. På kongsgården må Askeladden løse tre prøver for å vinne prinsessen.

Teknisk informasjon om filmen Caprinos eventyrlige verden
Attributt Verdi
Spilletid 0t 45m (45 minutter)
Orginaltittel Reve-enka + Sjuende far i huset + Askeladden og de gode hjelperne
Produsert Norge 1961
Regi Ivo Caprino
Tale Norsk
Aldersgrense Tillatt for alle

Forestillinger

  • Lørdag 16.02.2019 15:00 Lillebil Kjøp
  • Lørdag 23.02.2019 13:00 Lillebil Kjøp
  • Søndag 10.03.2019 14:00 Lillebil Kjøp