Kvinne badet i blod og lilla lys.

Color Out of Space

Richard Stanley tilbake i registolen etter 26 år!

Etter kona har overlevd kreften, drar Nathan Gardner og familien fra storbyen til landsbygda. Der bosetter de seg på et småbruk Nathan har arvet og han prøver nå å livnære seg som alpakkabonde. Familien, spesielt de tre barna, er fortsatt preget av kreftdiagnosen. Eldstemann er en stoner, yngste er på god vei inn i en fantasiverden og datteren har startet med å praktisere Wicca. I tillegg står den landlige idyllen i fare for å forsvinne på grunn av en planlagt utbygningen av en demning. Likevel er det ingenting mot det som skjer når en meteoritt slår ned rett utenfor husdøren. Til å begynne med ser det ut til å bare være fordeler da jordsmonnet blir usedvanlig fruktbart. Nathan som ikke har grønne fingre opplever til sin store overraskelse at alt planteliv begynner å vokse seg usedvanlig stort, men med himmellegemet følger fargen fra verdensrommet og rammer Nathan og familien.

Etter 26 år vender Richard Stanley tilbake til det store lerretet med en ny spillefilm. Stanleys karriere startet som musikkvideoregissør for gothbandet Fields of The Nephilim. Stanley debuterte deretter i 1990 med Hardware som ble fulgt opp av Dust Devil, en skrekk road-movie satt til Sør-Afrika, hjemlandet som han måtte flykte fra på åttitallet, etter han var med på å starte en forening for militærnektere. Med de to suksessfulle første filmene ble Stanley ansett for å være en av de mest spennende nye regissørene på tidlig nittitall og ble sammenlignet med så forskjellige filmskapere som Alejandro Jodorowsky, Clive Barker og Werner Herzog. Så inntraff katastrofen med The Island of Dr. Mornau, en megaflopp med Marlon Brando og Val Kilmer på rollelisten. Kort tid etter opptakene startet fikk Stanley sparken og han snek seg tilbake inn på settet som statist kun for å bivåne at produksjonen kollapset under Kilmers ego, Brandos nykker og et kaos uten sidestykke. Hele denne historien er grundig fortalt i dokumentaren Lost Soul der Stanley forklarer at en de mange grunnene at produksjonen gikk rett vest skyldtes problemer med et okkult rituale!

Color Out of Space er basert på en novelle av den omdiskuterte og innflytelsesrike forfatteren H.P. Lovecraft og er en del av hans såkalte Cthulhu-mytos. Lovecraft har lenge vært ansett som vanskelig, om ikke umulig å filme, men det har ikke stått på forsøkene og novellen kveldens film er basert på har vært filmatisert flere ganger (Die Monster Die, The Curse), der den tyske novellefilmen Die Farbe var den mest vellykkede Det er derfor store forventninger til Richard Stanleys comeback, ettersom hans unike registil, der 70-tallets syrete surrealisme møter 80-tallets stilistiske uttrykk, av mange blir sett på som perfekt for materialet. Salongen ønsker med det velkommen til en kveld med galskap, mutasjoner og Nicolas Cages unike ekspresjonistiske raserianfall!

Teknisk informasjon om filmen Color Out of Space
Attributt Verdi
Spilletid 1t 51m (111 minutter)
Produsert Portugal/USA 2019
Regi Richard Stanley
Medvirkende

Nicolas Cage, Joely Richardson, Madeleine Arthur, Elliot Knight

Tale Engelsk
Tekst Svensk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP
Lyd 5.1
Bildeformat 2.35:1
2.35:1