Gutt ved vindu.

Any Day Now

Et dypt rørende og varmt drama om en families håpefulle kamp for tilværelsen. Marco Elsafadi innleder filmen.

13 år gamle Ramin Mehdipour og hans iranske familie har levd på et flyktningmottak i Finland. Like etter at Ramins skoleferie har begynt, mottar familien den forferdelige nyheten om at asylsøknaden deres er avvist. Familien Mehdipour anker en siste gang, og de fortsetter med dagliglivet og prøver å være positive til tross for trusselen om å bli deportert. Når Ramin starter på det nye skoleåret, blir hvert øyeblikk og hvert vennskap mer dyrebart enn noen gang.

Foredrag ved Marco Elsafadi før filmen

Marco Elsafadi (f.1976) er palestinsk flyktning og kom til Norge med familien i 1987. Han er basketballspiller på toppnivå og har representert det norske landslaget i tolv år.

I 1993 begynte Marco sitt engasjement for barn og unge og i 2002 stiftet han organisasjonen New Page som frem til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold.

I løpet av tre år utvidet organisasjonen til 60 ansatte og ble dermed en meget viktig støttespiller for barnevernet i både Oslo, Bergen og Stavanger.

Marco er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt. Livet handler om samarbeid. Mennesker bygger hverandre opp og bryter hverandre ned daglig. Er vi bevisst vårt ansvar i samspill med våre medmennesker?

Teknisk informasjon om filmen Any Day Now
Attributt Verdi
Spilletid 1t 22m (82 minutter)
Originaltittel Ensilumi
Produsert Finland 2020
Regi Hamy Ramezan
Medvirkende

Shahab Hosseini, Shabnam Gorbani, Aran-Sina Keshvari, Kimya Eskandari, Laura Birn

Tale Finsk, persisk og engelsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere

Se mer av