En dragqueen står og tar selfie med fire-fem maskerte personer rundt seg. Det er mørkt. I bakgrunnen er det en bygning hvor det sitter en person med bena dinglende fra taket.

Anhell69

Prisvinnende neo-noir dokumentar med en punkrock-estetikk som utforsker drømmer, tvil og frykt.

En begravelsesbil kjører gatelangs i Medellín, Colombia, mens en ung regissør forteller om sin fortid i den voldelige og konservative byen. Han minnes forarbeidet til sin første spillefilm, en vampyrfilm om en dystopisk by der spøkelser og de levende eksisterer side om side med. Etter å ha castet ungdommer fra queermiljøet i Medellín i filmen, dør filmens protagonist, Camilo Najar, av en heroinoverdose bare 21 år gammel, som mange andre av regissørens venner.

Anhell69 er en prisvinnende neo-noir dokumentar med en punkrock-estetikk som utforsker drømmer, tvil og frykt i en generasjon som har mistet troen på en fremtid, og en ung regissørs kamp for å fortsette å lage film. Theo Montoyas kortfilm, Son of Sodom, om og med Camilo Najar, ble vist under Oslo/Fusion 2021.

Forfilmer

Flores del otro Patio

En mann med skjegg og sminke står blant lilla blomster.

Sveits/Colombia, 2022, 15 min
Regi: Jorge Cadena
Spansk tale, engelsk tekst

Nord i Colombia gjennomfører en gruppe queer-aktivister ekstravagante performative handlinger i fordømmelse av landets største kullgruve og de katastrofale følgene av utvinningen.

The Song of the Meadowlark

En person kledd ut som fugl.

USA, 2022, 2 min
Regi: Mike Fernandez
Med: Pattie Gonia
Engelsk tale, ingen tekst

Drag- og miljøaktivisten Pattie Gonia med et budskap om fremtidshåp for vår planet. Fugler forteller daglig at verden er i endring, gjennom sanger de synger og har sluttet å synge grunnet tapte habitat og økende temperaturer. Vil vi velge å lytte?

Teknisk informasjon om filmen Anhell69
Attributt Verdi
Spilletid 1t 12m (72 minutter)
Produsert Colombia/Romania/Frankrike/Tyskland 2022
Regi Theo Montoya
Medvirkende

Alejandro Hincapié, Camilo Machado, Alejandro Mendigana, Julian David Moncada, Camilo Najar, Juan Pérez

Tale Spansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 24.09.2023 18:00 Lillebil  

Se mer av