Vask på kjøkkenet.

Altid ballade

En dansk klassiker, som var en remake av Aldri annet enn bråk. 

Den velrenommerte regissøren Gabriel Axel debuterte med denne remaken av en norsk film i 1955, og interessant nok har Altid ballade en langt sterkere klassikerstatus i dansk film enn forgjengeren, originalen, har i Norge. Fremdeles er det opprinnelige forelegget Martha Sandwall-Bergströms svenske roman, men fortekstene krediterer også Otto Carlmar på manussiden, i tillegg til Leck Fischer, som stod for den endelige dreieboken.

Handlingen og scenene er til dels rene gjentagelser av de norske sekvensene – og til dels tilført nye momenter, med litt skarpere eim av kriminalitet og sex. I dansk filmhistorie fremheves gjerne denne produksjonen som noe av det beste innen hjemlig sosialrealisme på lerretet. En film så dansk som noen, mente man tydeligvis. Sigrid Horne-Rasmussen fikk dansk films Oscar, Bodil-statuetten, for sin rolle som moren, samme rolle som Turid Haaland spiller i Aldri annet enn bråk.

Double bill med foredrag

Filmen vises back to back med Aldri annet enn bråk, med foredrag i forkant. Vil du ha billett, så må du kjøpe billett til Aldri annet enn bråk som vises først (billetten gjelder da for hele arrangementet).

Teknisk informasjon om filmen Altid ballade
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Produsert Danmark 1955
Regi Gabriel Axel
Skuespillere

Sigrid Horne-Rasmussen, Carl Heger, Asbjørn Andersen

Tale Dansk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat 35mm

Se mer av