Mann i bar.

35 Shots of Rum

En av de fineste filmene til Claire Denis. «Ord blir overflødige.» - Village Voice.

Franske Claire Denis har med filmer som Beau travail, White Material og 35 Shots of Rum markert seg som en av de beste og mest originale regissørene i europeisk film. Filmene hennes er både komplekse og intuitive, og de har en visuell kraft som er usedvanlig. Bildene er sanselige og ofte sensuelle, men aldri på en banal måte. Og de er alltid rike på stemninger.

35 Shots of Rum er en av hennes lettest tilgjengelige filmer, og en av de vakreste. Handlingen dreier seg rundt forholdet mellom Lionel og datteren Josephine, som skildres på en svært delikat og nyansert måte. Josephine er strengt tatt gammel nok til å flytte hjemmefra, men virker ikke helt klar ennå. Hun har et ikke helt avklart forhold til naboen Noe, mens farens eks Gabrielle også bor i blokken.

Claire Denis har vist seg som en av de filmskaperne som aller best skildrer menneskelige forhold på en varm, rik og nyansert måte, og uten å ty til sentimentalitet eller enkel psykologi. Hun er også en mester i å skape stemninger, godt hjulpet av sine faste fotograf Agnès Godard og det britiske bandet Tindersticks, som igjen leverer et strålende soundtrack.

Quiet and lovely. New York Times
The warmth radiating from 35 Shots of Rum, smoother than the finest liquor, reminds viewers how rarely movies capture the easygoing love embodied in a functional family, with all its support and tenderness. Variety
I en scene som med rette ble legendarisk på filmfestivalen i Venezia, en scene som selv etter å ha sett filmen tre ganger, ikke har mistet noe av sin erotiske kraft, kommer Noe bort til en far og en datter som danser så søtt til Commodores’ «Night Shift» og bringer begjær inn i en situasjon som ellers er formell og ikke-seksuell – et perfekt koreografert øyeblikk hvor det ikke sies et ord. Melissa Anderson, Village Voice
Teknisk informasjon om filmen 35 Shots of Rum
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Originaltittel 35 rhums
Produsert Frankrike 2008
Regi Claire Denis
Skuespillere

Alex Descas, Mati Diop, Nicole Dogue, Grégoire Colin, Ingrid Caven

Tale Fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Lyd Dolby SRD
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Torsdag 13.08.2020 21:00 Tancred  
  • Søndag 16.08.2020 20:30 Tancred