Det var en gang i Hollywood

Quentin Tarantino har nok en gang laget en film som er sterkt inspirert av film og populærkultur. Vi har valgt ut en håndfull filmer som på ulike måter fyller ut tidsbildet i Once Upon a Time… in Hollywood.

Dansere på sett.

Vi benytter også anledningen til å feire 25-årsjubileet til Pulp Fiction, som er den Quentin Tarantino-filmen som Once Upon a Time… in Hollywood har mest til felles med.

Sommeren 1969 var en brytningstid på mange måter. Det var slutten på 60-tallet. Manson-drapene markerte slutten på hippietiden. Det gamle Hollywood ble feiet av banen av en ny generasjon regissører. Filmen som viste fingeren til USA den sommeren var Dennis Hoppers uventede braksuksess Easy Rider.

Once Upon a Time… in Hollywood utspiller seg i Los Angeles i 1969, hvor den avdankede tv-skuespilleren Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) og hans stuntmann Cliff (Brad Pitt) strever med å holde hodet over vannet. Dalton er nabo med regissøren Roman Polanski, som hadde opplevd stor suksess året i forveien med Rosemarys baby, og hans skuespillerkone Sharon Tate, som var på alles lepper etter rollene i filmene Valley of the Dolls og The Wrecking Crew. Polanski og Tate var et av de hotteste parene i Hollywood det året.

Samtidig har en gruppe hippier, med den karismatiske fengselsfuglen Charles Manson i spissen, slått seg ned på Spahn Movie Ranch utenfor Los Angeles. Dramatiske dager venter i august 1969…