Lag film til en stumfilmkonsert!

Har du drømt om å se din egen film på kino? Nå har du sjansen! Vi inviterer alle barn til å sende inn kortfilmer til Barnas stumfilmkonsert under Oslo stumfilmfestival. Du lager filmen, og Cinematekets stumfilmpianist fremfører musikken til filmen når den vises i salen!

Pianist lager musikk til barnas egne stumfilmer i kinosalen.

Du kan lage stumfilm om hva som helst. Hva med en skrekkfilm, en komedie, animasjon eller et romantisk drama? Det er lov til å bruke kostymer og filmtriks. Men husk at det ikke må være lyd eller musikk! Lag film alene, med familie, venner eller klassekamerater. Filmen kan gjerne være kort, og maks 5 minutter.

Hva er stumfilm?

Stumfilm er film uten lyd, verken musikk eller dialog, der deler av fortellingen, blant annet replikkene, formidles med tekstplakater. I noen stumfilmer har skuespillerne en tydelig spillestil for å forsterke hva de føler og gjør. Stumfilmtiden varte fra filmmediets gjennombrudd i 1895 til lydfilmen kom på slutten av 1920-tallet.

Når stumfilmene ble vist for publikum var de likevel sjeldent stumme. Ofte satt en pianist eller kanskje et helt orkester i kinosalen og spilte musikk til handlingen på lerretet. Det skal vi også gjøre! Under Oslo stumfilmfestival i september arrangerer vi en gøyal familieforestilling der vi skal vise fram noen av filmene dere har sendt inn. Stumfilmmusiker Kjetil Schjander Luhr, som gjennom mange år har laget musikk til både tv, teater, spillefilmer og stumfilmer, vil fremføre levende pianomusikk til filmene under forestillingen.

De som får filmen sin vist får gratis billetter til forestillingen.

Slik sender du inn film

  • Filmlengden kan være fra 30 sekunder til maks 5 minutter.
  • Filmen må være uten lyd/musikk.
  • Bruk helst liggende bildeformat når du filmer (tenk kinobilde!).
  • Lever filmfilen på et standard filformat, helst .mov eller .mp4.
  • Send filmen på epost til sita.jacobsen@nfi.no (med nedlastingslenke eller som vedlegg).

Siste frist for innsending er 31. august.

Inspirasjons-galleri

To barn på en filminnspilling foran et kamera.
Klassisk mellomtekst fra en stumfilm.
En detektiv sitter i en stol med et forstørrelsesglass og en detektivhåndbok.