Glimt fra barnas høstprogram

Her er noen av høydepunktene fra barneprogrammet for august og september.

Sensommeren byr på mye god film for store og små barn. Fortellingene om spøkelset Laban er en fin introduksjon til kinoopplevelsen for de minste. Se seks lune kortfilmer med ham i Laban – Bulder og brak. Se også fram til animasjonsfilmen Tannfe i trøbbel og fine eventyr sammen med lundefuglene Una og Baba i Lundefjell – egget som forsvant. Filmen har et univers som er godt kjent fra barne-tv og serien om Lundefjell.

Du som er større kan blant annet kose deg med den sjarmerende svenske filmperlen Hugo og Josefin, siste film om radarparet Ernest og Celestine og Brødrene Løvehjerte, en gripende og nydelig spillefilm basert på Astrid Lindgrens udødelige barnebok.

Animasjon. Fire fargerike fugler ser på et egg i et fuglerede.

Spenningsfilm under Ravenheart filmfestival

Liker du skrekkfilm, fantasi eller science-fiction? Da bør du besøke Ravenheart filmfestival. Helgen 24. og 25. august viser festivalen to barnefilmer, nemlig 80-tallsklassikeren Kjære, jeg krympet barna og superheltfilmen De utrolige.

To mennesker ser gjennom et forstørrelsesglass.
De fire medlemmene i familien Utrolig løper avgårde i superheltdrakter.

Sommer- og høstferiekino

Ferier er en perfekt kinotid! Utvalgte dager i siste del av skoleferien og hele i høstferien åpner vi dørene for aktivitetsskoler og barnefamilier. Filmene passer for deg som er i småskolealder og vi har filmvisninger kl. 10.00 og kl. 12.00.

Den tolv år gamle jenta Kim står på knærne foran en ulv, som hilser med snuten.

Oslo/Fusion filmfestival 25.-29. september

Oslo/Fusion er Norges eneste skeive filmfestival, med et mangfoldig program om kjærlighet og identitet, følelser og reaksjoner. Lørdag 28. september kan du se Kaveh Tehranis første langfilm Hør her ‘a! på Barnas cinematek. Filmen er basert på Gulraiz Sharifs superpopulære ungdomsroman med samme navn og er en morsom og underholdende komedie om å være norsk med minoritetsbakgrunn, om vennskap og om å akseptere hverandre for den man er.

Meld deg gjerne på Barnas cinematek sitt nyhetsbrev for oppdateringer om filmer og aktiviteter.

To brødre og en onkel tar en selfie av seg selv foran operaen i Oslo.