Et mangfold av filmopplevelser

Håper du tilbringer noe av høsten og tiden frem mot jul i kinomørket her på Cinemateket. 

Kim Hiorthøys illustrasjon høsten 2023.

Katalogen med full programoversikt kan plukkes opp neste gang du er i nærheten av Dronningens gate 16 og forestillingene ligger ute for salg. Dette er noe av det vi byr på fremover: 

Månedens film

Vi har plukket ut to sterke filmopplevelser. Fra midten av oktober kan du se Wim Wenders nye dokumentar Anselm i 3D. Dette er en film om kunstneren Anselm Kiefer, men mest av alt er det en fantastisk film om kunst! I tillegg har vi hentet inn War Pony, en unik og gripende spillefilm som skildrer livet i et av Amerikas største urfolks-reservater.

Lina Wertmüller

Denne italienske regissøren skapte en rekke energiske, overskridende, politiske og underholdende filmer, som dessuten hadde imponerende lange titler. Vi viser seks av dem, inkludert høydepunkt som Metallarbeideren Mimìs krenkede ære, Film om kjærlighet og anarki og Revet med av en uvanlig skjebne i det asurblå augusthavet og suksessfilmen Syv skjønnheter.

Aki Kaurismäki

Den melankolske humoristen fra Finland er aktuell med Høstgule blader. Vi har førpremiere på den og viser ni andre perler fra hans produktive karriere. 

Fred Kelemen

I høst får du en sjelden sjanse til å se filmene til en av Europas mest stilsikre og kompromissløse filmskapere, som dessuten også har arbeidet som filmfotograf for Béla Tarr. Fred Kelemen er også til stede på flere av visningene.

Per Åhlin

Vi setter opp filmene til den svenske animatøren, hvis fantasifulle univers har gledet flere generasjoner av barn og voksne. 

Filmfestivaler

Høst betyr filmfestivaltid. Fremover kan du velge og vrake i film fra hele verden når vi inviterer til Baltiske filmdager (oktober) og Film fra Sør (november).

Jul på Cinemateket

Som alltid henter vi frem noen klassiske (It’s a Wonderful Life, Reisen til julestjernen) og noen litt mindre typiske (Eyes Wide Shut) julefilmer. Dessuten blir det stumfilmkonsert til den stemningsfulle tsjekkiske filmen White Paradise

Månedens dokumentar

Fra oktober vil vi under fanen Månedens dokumentar sette opp en utvalgt dokumentar. Visningene er i samarbeid med filmfestivalen Mirage og norske dokumentarister. Til hver visning blir det en kort introduksjon.

Dessuten…

Som alltid byr vi også på faste konsept som Musikalsøndag, Filmsalongen, Troll i eske, Uten tittel, The Dream that Kicks, SpilleFilm, Film og psykoanalyse,  samt filmhistoriekurs, spesialvisninger, regissørbesøk, foredrag, introduksjoner og mye mer, 

Sniktitt og oversikt

Her kan du bla i katalogen og finne utskriftsvennlige oversikter for hver måned som du kan henge på oppslagstavla hjemme!