Cinemateket i Oslo vinner internasjonal kinopris

Cinemateket i Oslo er vinneren av ICTA - International Cinema Technology Association sin pris "Classic Cinema of the Year 2021". Prisen er en viktig anerkjennelse fra den europeiske bransjeforeningen og legger vekt på kvalitet og teknologi knyttet til visning av film på kino.

Gjennom mange år har Norsk filminstitutt lagt stor vekt på å perfeksjonere bildet og lydkvaliteten i Cinematekets to kinosaler, Tancred og Lillebil, for å skape best mulig visningsforhold for både klassiske og moderne filmer.

Det er en stor ære for Cinemateket og Norsk filminstitutt å motta denne prisen, sier Jan Langlo, leder av Cinemateket. Analog projeksjon er fortsatt en prioritet for oss, og vi arrangerer dedikerte festivaler for både stumfilm og 70mm eposfilmer. Vi viser også helt nye filmer og er vertskap for en rekke bransjearrangementer, så det er helt kritisk at våre kinoer oppfyller kravene fra bransjen så vel som publikums forventninger. ICTA Classic Cinema of the Year Award er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats for å skape en høykvalitetskino i Oslo, og vi er en meget takknemlig og ydmyk mottaker av denne prisen.

ICTA er et globalt nettverk som samler profesjonelle innen film og kino fra hele verden. Hvert år tildeler den europeiske grenen av foreningen priser til kinooperatører som utmerker seg.

ICTAs europeiske team er glade for å hedre disse fremragende europeiske innovatørene, sier Jan Runge i en pressemelding fra ICTA. De illustrerer på forskjellige måter at kinoene fortsetter å møte publikums krav om stadig mer oppslukende, luksuriøse og personlige opplevelser. Denne evnen til å omfavne endring bidrar til motstandsdyktigheten til den europeiske kinosektoren og er en avgjørende faktor for kinoens tilbakekomst i disse kritiske tider. Stor gratulasjon til alle involverte.

Årets vinnere er:

  • Classic Cinema of the Year: Cinemateket i Oslo
  • New Build Cinema of the Year: Kinepolis Leidschendam/Westfield Mall of the Netherlands
  • Best Cinema Refurbishment: Filmpalast Kassel, Germany
  • Special Innovation Award: The (Any)Thing Cinema, Wijk bij Duurstede, The Netherlands
  • Cinemateket mottar prisen under ICTAs årlige prisutdeling og middag den 3. oktober i Barcelona, i forbindelse med bransjekongressen CineEurope som starter da.

Les mer om kinosalene våre.

Tom Tancred kinosal.

Tancred kinosal.

Tom Lillebil kinosal.

Lillebil kinosal

Fremvisning av 70mm-film.

Klart for 70mm.