Sanger fra havet

Havet er spennende, skremmende, rått og vått! I filmserien Sanger fra havet kan du se totalt syv filmer der handlingen foregår på eller ved havet. Se fram til nordiske familieklassikere, animasjonsfilmer og en leken stumfilmkonsert med Buster Keatons filmer.

Møt vesle Saoirse som er halvt sel og halvt menneske, tredukken Pinocchio som reiser ut i verden på sin søken etter å bli en vanlig gutt og gullfiskprinsessen Ponyo. Det blir også skjærgårdsidyll med Astrid Lindgren på svenske Saltkråkan. I S.O.S. Svartskjær møter du en vennegjeng som må løse et spennende og småskummelt narkotikamysterium. Og kanskje du har hørt om den sjarmerende spekkhoggeren Willy? Willy drømmer om et liv i frihet og guttungen Jesse prøver å hjelpe ham!

Stumfilmer på bøljan blå

Søndag 6. september klokken 14.00 blir det stumfilmkonsert med to av komediene til slapstickstjernen Buster Keaton. Filmene som vises er The Boat og The Love Nest. Cinematekets faste pianist Kjetil Schjander Luhr er på plass bak pianoet vårt og lager musikken til filmene.