One World Echoes in Oslo

Verdens største menneskerettighetsfilmfestival er for første gang i Oslo! Tre utvalgte filmer med tilhørende debatter og samtaler med filmskaperne, hovedpersonene og aktivistene vises helgen 3.–4. mai i forbindelse med FNs verdensdag for pressefrihet.

Bilde av en bygningsrekke som kollapser med grafikk oppå hvor det står: One World International Human Rights Film Festival Oslo 3.-4. mai 2024.

Son of the Mullah åpner festivalen fredag 3. mai (FNs verdensdag for pressefrihet). Filmen handler om en iransk journalist som avslører korrupsjonen og hykleriet til det iranske regimet. Lørdag 4. mai fortsetter festivalen med Myanmar Diaries hvor unge opposisjonelle aktivister i Myanmar viser oss hvordan livet er etter militærkuppet 1. februar 2021. Den siste filmen vises senere samme dag, Limits of Europe, hvor en fremtredende tsjekkisk journalist jobber under dekke som arbeidsinnvandrer i Vest-Europa.

Like viktig som filmene er debattene som følger rett etter visningene og inkluderer diskusjoner med filmskapere, hovedpersoner, journalister og andre.

Om One World

One World International Human Rights Film Festival

Siden One World ble etablert i Praha i 1999, har festivalen vist dokumentarer om menneskerettigheter fra hele verden til publikum i hundrevis av byer og skoler over hele Tsjekkia. Nasjonale og internasjonale gjester besøker hvert år festivalen - ikke bare filmskapere, men også medvirkende i dokumentarene og menneskerettighetsforkjempere. Samtaler og debatter med dem er en av grunnpilarene i programmet. 

For 17. gang ble et dusin filmer med sterke menneskerettighetstema også valgt ut til One World i Brussel (15.-19. april). Arrangementet bringer aktivister til EUs politiske hovedstad og kobler dem med europeiske institusjoner og beslutningstakere. Festivalen har mottatt en rekke priser, inkludert UNESCO-prisen for bevisstgjøring av menneskerettigheter, og One World er grunnleggende medlem av Human Rights Film Network, som samler over 40 filmfestivaler rundt om i verden.

Samarbeids­partnere

Takk til alle samarbeidspartnere!