Mark Toscano

Søndag 12. mai kommer filmskaperen, kuratoren og filmkonservatoren Mark Toscano på besøk til The Dream That Kicks. Toscano har satt sammen to spesialprogram for oss denne kvelden.

Mark Toscano.

Mark Toscano.

Mark Toscano er basert i Los Angeles til daglig. Siden 2003 har han jobbet med kuratering, restaurering og preservering av kunstfilm ved Academy Film Archive. Han har jobbet med samlingen som favner om over 100 filmskapere, og har vært involvert i restaureringen og preserveringen av hundrevis av filmer, inkludert verk av Stan Brakhage, Barbara Hammer, Chick Strand, Tacita Dean, Penelope Spheeris, the Whitney brothers, Gus Van Sant, Pat O’Neill, Suzan Pitt og mange flere.

Han har kuratert og presentert program ved en rekke visningssteder, inkludert MoMA, Arsenal, Eye Filmmuseum og Centre Pompidou og på filmfestivaler i Rotterdam, London, Oberhausen, Zagreb, Bangalore, Seoul med mere.

Mark Toscano er også kurator ved Los Angeles Filmforum og har forelest om eksperimentell film og arkivering ved en rekke universiteter, i tillegg til at han har undervist ved avdelingen for eksperimentell animasjon ved CalArts. Besøket er et samarbeid med Atelier Nord.