Klimafestivalen

Klimafestivalen 2019 går av stabelen i perioden 4.-26. januar. I den forbindelse viser vi et utvalg av aktuelle dokumentarfilmer.

Isbjørnbinne med to unger ute på isen.

Klimafestivalen § 112 er en bred klimamarkering som oppfordrer og inspirerer befolkningen til å støtte opp om politiske tiltak for å sikre et stabilt klima. Kunnskap om klima og miljøendringene er avgjørende for også å forstå løsningene. Oppmerksomhet og engasjement er viktig for å motivere til økt kunnskap. Og nettopp kunnskap utgjør skillet mellom dem som tar alvoret inn over seg og dem som vender ryggen til fordi utfordringene virker for store til at man kan håndtere det.

På Cinemateket ønsker vi å belyse noen sentrale temaer og samfunnsområder knyttet til vår tids store utfordring: De menneskeskapte klimaendringene og løsninger for en framtid vi kan glede oss til. Filmene spenner fra dokumentarer som tar opp konkret klima-tematikk, til filmer som på mer generelt grunnlag handler om vår eksistens og plass i universet. Vi viser også et utvalg filmer for barn og familier.

Visningene er et samarbeid mellom Cinemateket, Oslo dokumentarkino og Norsk klimanettverk.