Foto og film

I dette konseptet plukker vi ut filmer som på ulikt vis tematiserer fotografering. Filmene velges og presenteres av lærere ved Oslo Fotokunstskole, samt av ulike fotografer og fotojournalister

Fotografer velger filmen

På enkelte av disse visningene inviterer vi utvalgte fotografer og fotojournalister til å presentere en film som har hatt en særskilt betydning for dem. I forkant av filmvisningen vil den aktuelle fotografen presentere et eget fotoprosjekt eller vise et utvalg av egne fotografier, etterfulgt av en kort innledning om hvorfor nettopp den filmen de har valgt har hatt en særskilt betydning for dem som fotograf eller for det aktuelle prosjektet de nettopp har presentert.

Oslo fotokunstskole

Oslo Fotokunstskole er 30 år i 2019 og underviser i fotografi som kunst både analogt og digitalt. Skolen har utdannet flere av Norges betydningsfulle fotografer og kunstnere. Det tilbys både deltidsundervisning på kveld og fulltid på dag. Lærere og gjestelærere er alle anerkjente kunstnere og gjennom studiet blir studentene introdusert til det profesjonelle fotokunstmiljøet i Oslo.

Les mer her.

Samarbeids­partnere