En gutt spiller spill på en datamaskin, en jente bøyer seg frem for å se på skjermen.

WarGames

Velkommen til et gjensyn med denne 80-tallsklassikeren, med innledning av Thomas Strzelecki. Vi markerer det nye konseptet SpilleFilm med et glass etter visningen.

David er en amerikansk tenåring, som er ganske god i data, noe han utnytter til å bryte seg inn i skolens datasystemer så han kan endre karakterene sine. En dag han skal hjelpe en venninne med det samme, kobler han seg uforvarende på Pentagons forsvarssystemer, og begynner på det han tror er et vanlig spill. Når han starter et russisk atom-angrep på USA, er han uvitende om at det på generalenes skjermer ser ut som et virkelig angrep. Skal de svare med et motangrep eller avvente for mer informasjon? 

Vi viser filmen i en pen 70mm-oppblåsning med strålende 6-kanals Dolby Stereo magnetlyd. Spillentusiast og filmnerd Thomas Strzelecki innleder visningen.

Oslo kulturnatt

Visningen av WarGames er en del av Oslo kulturnatt 2023 som arrangeres av Kulturetaten i samarbeid med byens kulturinstitusjoner, organisasjoner, kunstnere, artister og næringsliv. Fredag 15. september inviteres Oslos befolkning til gratis arrangementer over hele byen, i sentrum, ut i bydelene og på Oslo kulturnatt-torg. Dette er en årlig mulighet til å bli kjent med det fantastiske kulturlivet Oslo har å by på.

Etter filmen

Vi ønsker å markere det nye konseptet Spillefilm! Alle som har billett til WarGames denne kvelden er hjertelig velkommen til et glass i baren etter filmen. Vi spanderer mot fremvisning av billett.

Teknisk informasjon om filmen WarGames
Attributt Verdi
Spilletid 1t 54m (114 minutter)
Produsert USA 1983
Regi John Badham
Medvirkende

Matthew Broderick, Dabney Coleman, John Wood, Ally Sheedy, Barry Corbin

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 70mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Samarbeids­partnere

Oslo kulturnatt 2023