VampyrVidar

Filmhøsten 2017 var usedvanlig sterk for norsk sjangerfilm og derfor har vi gleden å presentere Norges første vampyrfilm på over tredve år.

Prisvinner

VampyrVidar har gått sin seiersgang på prestisjetunge festivaler verden over og høstet priser, samt en rekke lovord. Regissør Thomas Aske Berg forteller her historien om den ensomme noenogtredve-åringen Vidar som lever en ørkesløs tilværelse sammen med sin mor på et nedslitt småbruk. Vidar holder seg så vidt oppe på en diett av vintageporno og gudstro. Hver kveld ber han til Jesus om å bli frelst fra sin daglige misere. Dessverre hører Jesus på Vidars bønner og utstyrer ham med spisse hjørnetenner, en svært akutt solallergi og en rasende blodtørst. Med frelseren på sin side drar Vidar inn til storbyen for å finne seg selv, men oppdager fort at han ikke nødvendigvis kommer til å like det.

Debutfilm

VampyrVidar er knallsterk debutfilm som oser av inspirasjon fra Coen-brødrene og har blitt sammenlignet med «Låt den rätta komma inn» med tanke på å gi vampyrsjangeren en innsprøytning med frisk blod. Thomas Aske Berg fjerner all romantikk fra vampyrenes uliv. Filmen tør å vise Vidars usympatiske sider og røsker med det vampyren tilbake fra fremstillingen som den tragiske helten fra Anne Rice og Stephanie Meyers bøker. Soundtracket, som er verd billetten alene, består hovedsakelig av dystre bedehus-countrysanger av Stavangerartisten General Forsamling. Gå derfor ikke glipp av denne kommende klassikeren!

Wettlaufers Enke

Kveldens forfilm, Wettlaufers Enke, har det tatt femten år å ferdigstille, men vi kan trygt si at det var verd ventetiden. Enkefru Agnes Wettlaufer er i avhør hos politiet og forklarer seg den om den skjebnesvangre og selsomme aftenen der hennes elskede Ernst døde under mistenkelige omstendigheter. Men vil politiet tro hennes grusomme fortelling? Wettlaufers Enke er en bevisst teatralsk film, som befinner seg et sted mellom André Bjerkes romaner og Shinya Tsukamotos body-horror filmer. Dette er med andre ord befriende lite realistisk!

Teknisk informasjon om filmen VampyrVidar
Attributt Verdi
Spilletid 1t 23m (83 minutter)
Produsert Norge 2017
Regi Thomas Aske Berg, Fredrik Waldeland
Medvirkende

Thomas Aske Berg,  Brigt Skrettingland,  Kim Sønderholm

Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.21:1
2.21:1