En kvinne og en mann er i et badebasseng, hun holder hodet hans.

Undine

Vakkert Berlin-drama med mytologiske undertoner fra Christian Petzold. 

Kommende forestillinger

  • Torsdag 25.04.2024 20:00 Kjøp
  • Søndag 28.04.2024 17:00 Kjøp
Se alle forestillinger

Denne eminente filmen forsvant rett inn i korona-tåka da den kom i 2020, og dermed var det var mange som gikk glipp av et svimlende og vakkert Berlin-drama med mytologiske undertoner, fra Christian Petzold, en av de mest interessante regissørene i dagens europeiske film.

Vi møter Undine, som jobber som historiker og guide i Berlin. I starten av filmen blir hun forlatt av kjæresten sin, men skjebnen vil ha det slik at hun allerede samme dag møter en ny mann – dykkeren Christoph. 

Undine er et romantisk drama med elementer av mystikk og mytologi, hvor myten om havfruen som dreper mannen som bedrar henne ligger under fortellingen. Samtidig er det et portrett av Berlin; Undine holder foredrag om arkitektur og byplanlegging, om hvordan Berlin er i konstant forandring, samtidig som man vil bevare noe av byens historiske identitet. Selv bor Undine i en av (de få) gamle høyblokkene ved Alexanderplatz, bygninger som utstråler en utdatert modernitet.

Paula Beer fikk en velfortjent sølvbjørn i Berlin for rollen som Undine, og det er hun som i stor grad bærer filmen med sin egenartede og intense utstråling.  

Beer and Rogowski are so good, and have such amazing chemistry, that it’s hard to look away or not root for them to be together. Boyd van Hoeji, The Hollywood Reporter
Petzold’s unsettling film is awash with wonderful ambiguities and strives to challenge both its audience and filmmaking conventions. Jack King, The Playlist
Teknisk informasjon om filmen Undine
Attributt Verdi
Spilletid 1t 31m (91 minutter)
Produsert Tyskland 2020
Regi Christian Petzold
Medvirkende

Paula Beer, Gloria Endres de Oliveira, Maryam Zaree, Franz Rogowski, Anne Ratte-Polle

Tale Tysk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Torsdag 25.04.2024 20:00 Lillebil Kjøp
  • Søndag 28.04.2024 17:00 Lillebil Kjøp

Se mer av