Balkongrekke.

Norsk kort: Trond Kvig Andreassen

Ved høstens første Norsk Kort stifter vi nærmere bekjentskap med Trond Kvig Andreassen og viser to av hans dokumentarfilmer.

Trond Kvig Andreassen er regissør, fotograf og klipper, og er utdannet innen dokumentarregi fra Høgskolen i Lillehammer. Han er tilknyttet produksjonsselskapene Motlys og Babusjka, og arbeider både med dokumentar, musikkvideo og reklame. Trond Kvig Andreassen utforsker gjerne enkeltskjebner, miljøer og mellommenneskelige relasjoner, og sammen med fotograf Audun Fjeldheim har han et eget blikk for det nære og personlige. Resultatet blir ærlige møter og skildringer som skaper ettertanke hos publikum.

Six Degrees

Regi: Trond Kvig Andreassen
Foto: Audun Fjeldheim
Produsent: HIL
Klipp: Trond Kvig Andreassen/Audun Fjeldheim
Norge 2015, 30min

Six Degrees tar utgangspunkt i teorien om at alle i verden er knyttet sammen gjennom seks eller færre ledd. Hvor kan en reise gjennom seks ledd føre deg, hvis du lar de tilfeldige møtene lede veien? Six Degrees er en observerende dokumentar som utforsker denne teorien. Filmen tar deg med på en reise gjennom USA, fra New York i øst, gjennom sumplandet i sør, til Los Angeles i vest. Et portrett av USA slik du sjelden får se det.

Naboer

Regi: Trond Kvig Andreassen
Foto: Audun Fjeldheim
Produsent: Natalya Sarch, Motlys
Klipp: Trond Kvig Andreassen/Hilde Bjørnstad
Norge 2018, 38min

En kvinne blir funnet død i sin egen leilighet midt i Oslo. Uten pårørende, nære venner eller familie som har savnet henne, har hun ligget død i over en måned. Hvordan husker man en person som ingen kjente? Filmen vil utforske hvem personen var, hvilke spor man legger igjen etter seg, og hvordan en person uten mye kontakt med omverdenen blir husket av naboer og de få som var i kontakt med vedkommende.

Teknisk informasjon om filmen Norsk kort: Trond Kvig Andreassen
Attributt Verdi
Spilletid 1t 8m (68 minutter)
Produsert Norge 2015
Regi Trond Kvig Andreassen
Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP

Se mer av