To jenter, en av dem har på en bart.

Tomboy

Da Laure med sitt kortklipte hår blir tatt for å være en gutt, er det starten på en ny identitet, som Michaël.

Det er sommer. Ti år gamle Laure har nettopp flyttet til et nytt sted, sammen med foreldrene og lillesøsteren Jeanne. Da hun blir kjent med nabojenta Lisa, skjer det en misforståelse. Lisa tar Laure, med sitt kortklipte hår, for å være en gutt. Og slik blir det: Laure blir til Michaël, og må bygge opp en helt ny identitet som gutt. Hjemme vet de ingenting. Og for hver dag som går, øker sjansen for at Laures dobbeltspill blir avslørt.

Som prosjekt ble Tomboy ble gjennomført utrolig raskt og med enkle midler: Manus ble skrevet på tre uker, innspillingen gikk i gang knappe to måneder senere. Sciammas team talte ikke flere enn 14 personer, og kameraet som fotograf Crystel Fournier brukte var et enkelt Canon 7D. Budsjettet var på snaue fire millioner kroner. Tempoet og den økonomiske nøkternheten til tross, Tomboy er en utrolig vellaget film (Montages beskrev den helt enkelt som «perfekt»). Barneskuespillerne er fantastiske, ikke minst Zoé Héran i rollen som Laure, og vitner om hvilken fantastisk instruktør Sciamma er. Filmfotograf Fourniers arbeid er utsøkt, hun bruker det varme franske sommerlyset og gir filmen en poetisk, men ren og usentimental stemning.

Filmfotograf Crystel Fournier

Franske Crystel Fournier er utdannet ved La fémis. Hun har tidligere jobbet mye med Fabienne Godet, men kanskje enda mer kjent for samarbeidet med Céline Sciamma, fra Vannliljer via Tomboy til Girlhood.

Teknisk informasjon om filmen Tomboy
Attributt Verdi
Spilletid 1t 22m (82 minutter)
Produsert Frankrike 2011
Regi Céline Sciamma
Skuespillere

Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson

Tale Fransk
Tekst Norsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Tirsdag 09.10.2018 18:30 Lillebil  
  • Onsdag 10.10.2018 18:30 Lillebil  

Se mer av