Max og Carol som går i ørken landskap

Til Huttetuenes land

Rørende film om barns fantasi og håndtering av følelser.

Max er en gutt med stor fantasi, men som er mye ensom. Med en storesøster som er opptatt av sitt og en mor som jobber mye, blir det lite tid og oppmerksomhet til Max. Han utagerer ofte og blir sint. En kveld blir det for mye for ham og han løper ut av huset og inn i skogen.

Han ender opp i Huttetuenes land. Et sted med både skog og ørken. Mens han går rundt i skogen hører han noen stemmer. Og til slutt ser han noen store skapninger. Alle med sterke og ulike personlighetstrekk. Når de oppdager Max, vil de spise ham. Men takket være hans gode fantasi klarer Max å overtale dem til å tro at han er en konge med magiske evner. Alle karakterene han møter i Huttetuenes land gjenspeiler hvem Max er og hvilke følelser han har og hvordan han utrykker dem. Både de usikre og de varme sidene hans. 

Sammen med disse skapningene og hans nye bestevenn Carol forsøker han å lage et samfunn hvor bare det man faktisk ønsker at skal skje, skjer. Men etter hvert innser han at man ikke kan kontrollere alt rundt seg.

Til Huttetuenes land er basert på den illustrerte barneboken av Maurice Sendak. Filmen formidler og viser på en rørende måte hvordan det kan være for barn å håndtere følelser man kanskje ikke skjønner eller har lært seg hvordan man skal håndtere. 

Max med en kongekrone og skapningene han møter i Huttetuenes land

Til Huttetuenes land 

Å skildre barns indre følelsesliv på film er ingen enkel oppgave. Men regissør Spike Jonze har gjort et modig forsøk, og lykkes enestående godt i å formidle en liten gutts angst, savn og ensomhet. Birger Vestmo, NRK P3 Filmpolitiet
Teknisk informasjon om filmen Til Huttetuenes land
Attributt Verdi
Spilletid 1t 41m (101 minutter)
Originaltittel Where the Wild Things Are
Produsert USA 2009
Regi Spike Jonze
Medvirkende

Max Records, Catherine Keener, James Gandolfini, Lauren Ambrose, Catherine O'Hara, Forest Whitaker, Chris Cooper, Paul Dano, Spike Jonze, Pepita Emmerichs

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 2.39:1
2.39:1

Se mer av