The Oil Machine

Aktuell dokumentar om Nordsjøoljen, etterfulgt av samtale.

The Oil Machine kommer endelig til Norge etter et år med stor suksess på kinoer i Storbritannia og på internasjonale filmfestivaler. Denne dokumentaren går inn i de komplekse problemstillingene rundt  olje og gass-industrien i Nordsjøen, og hvordan dette enorme maskineriet kan bli temmet, avviklet eller få nye formål.  

De forskjellige interessentene får her fremføre sine argumenter rundt problemene med en utfasing av olje og gass i vårt samfunn, og ser på hvor raskt dette kan gjøres. 

Panelsamtale etter filmen

Etter visningen blir det panelsamtale om forskjellene i Storbritannias og Norges holdninger til olje og gass og hva som trengs for en fornuftig nedtrapping i Norge. I panelet sitter Camilla Houelan (Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning), Truls Gulowsen (Naturvenrnforbundet), Jeanette Lea Romslo (Fagforbundet Ung) og Are Tomasgard (Landsorganisasjonen i Norge). Samtalen er moderert av Ruth Astrid Sæter. 

Broen til framtiden

Forestillingen skjer i samarbeid med Broen til framtiden, en norsk allianse for rettferdig omstilling, klimajobber og grønne arbeidsplasser. Alliansen består av fagbevegelsen, miljøbevegelsen, kirken og andre. 

Teknisk informasjon om filmen The Oil Machine
Attributt Verdi
Spilletid 1t 22m (82 minutter)
Produsert Storbritannia 2023
Regi Emma Davie
Tale Engelsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Samarbeids­partnere

Broen til framtiden

Se mer av