En forskremt guttunge går inn på et skoletoalett tagget ned av grafitti.

Terkel i knipe

Satirisk og rå animasjonsfilm om Terkel som blir mobbet på skolen og ikke kan stole på noen.

Animasjonsfilmen Terkel i knipe er en svart komedie som er frekk i både handling og dialog. Filmen er derfor ikke egnet for yngre barn.

Den pysete mammadalten Terkel går i sjette klasse. Han har det vanskelig både på skolen og hjemme. Psykopatiske onkel Stewart har nettopp gitt klassens bøller Sten og Saki en omgang juling. For å komme inn i varmen igjen, mobber Terkel klassens styggeste jente, Feite-Doris. Men hvem kunne forutse at Feire-Doris skulle hoppe ut av vinduet og dø? Situasjonen blir ikke bedre når Steinerskole-lærervikaren Gunnar tar med klassen på hyttetur. Snart står Terkel plutselig ansikt til ansikt med en sinnssyk morderpsykopat.

Terkel i knipe kan være underholdende for den som tåler rå humor og sterk språkbruk. På satirisk vis byr filmen på hemmelig forelskelse, en psykopatisk morder, jernrør i lomma og vennskap satt på prøve. Terkel i knipe er en frittstående forløper til Rutete Ninja. Alle stemmene i filmen lages av Aksel Hennie, som på hurtig og lekent vis veksler mellom karakterer, kjønn og dialekter. Manuset er oversatt fra dansk til norsk av Esben Selvig fra Klovner i kamp.

Teknisk informasjon om filmen Terkel i knipe
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Originaltittel Terkel i knibe
Produsert Danmark 2004
Regi Stefan Fjeldmark, Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjorn Christofferson
Skuespillere

Aksel Hennie

Tale Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.78:1
1.78:1