To skilpaddelignende skapninger med kamputstyr.

Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Teenage Mutant Ninja Turtles blir kjent med historien om hvordan de ble skapt.

Teenage Mutant Ninja Turtles - Kampen om den grønne gørra er en frittstående oppfølger til Teenage Mutant Ninja Turtles fra 1990. I likhet med den foregående filmen, henter også denne inspirasjon fra svart-hvitt tegneseriene til Kevin Eastman og Peter Laird. 

Ett år har gått siden ninja-skilpaddene Raphael, Donatello, Michelangelo og Leonardo beseiret erkefienden sin Shredder og undersåttene hans, fotklanen. En dag får de vite hemmeligheten bak hvordan de ble skapt: En grønn kjemisk væske fikk både dem og senseien deres, Mester Splinter, til å mutere til sterke, store utgaver av seg selv. Dessverre får også Shredder kjennskap til dette. Han skaper derfor to nye mutanter, aligatorskilpadden Tokka og ulven Rahzar. Nok en gang oppstår en kamp mellom skilpaddene og Shredders klan, om hvem som er de beste ninjaene.

Vanilla Ice var en populær rapper da filmen ble laget, og underveis dukker det opp en minneverdig konsertscene der skilpaddene danser og battler mot fienden på dansegulvet, tonesatt av slageren Ninja Rap, som han laget spesielt til denne filmen. Filmen er forøvrig dedikert til Muppets-skaperen Jim Henson, som døde under et år før filmens premiere. Animatronic-kostymene i både denne og den foregående filmen er laget av selskapet som videreførte arven etter Jim Henson, Jim Henson’s Creature Shop. Unikt for denne filmen er at avansert animatronic-mekanikk også ble bygget direkte inn i ansiktene til Turtles-karakterene.

Teenage Mutant Ninja Turtles-universet er stort; blant annet er det både laget flere nyere filmer, tv-serier, actionfigurer og en rekke videospill om de populære ninjaskilpaddene.

Teknisk informasjon om filmen Teenage Mutant Ninja Turtles 2
Attributt Verdi
Spilletid 1t 28m (88 minutter)
Originaltittel Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze
Produsert USA, Hong Kong 1991
Regi Michael Pressman
Medvirkende

Michelan Sisti, Leif Tilden, Kenn Scott, Mark Caso, Kevin Clash

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Søndag 14.04.2024 14:00 Lillebil  
  • Søndag 21.04.2024 14:00 Lillebil