To gamle venner.

Summer of Sam

Sommeren 1977 var usedvanlig varm i New York City. Varm nok til å drive flere mennesker til vanvidd – og mest av alt den såkalte «44-Caliber Killer».

En hetebølge rammer New York City sommeren 1977. Det er umenneskelig vamt. Og som ikke det var nok, går en seriemorder løs som skyter sine tilfeldig valgte ofre. Redselen som herjer, forsterket av tabloide oppslag i pressen, gjør noe med byens innbyggere.

Med dette som bakteppe introduseres vi for de to gamle barndomsvennene Vinny og Ritchie. Selv om de to bryr seg om hverandre, er de veldig forskjellige og dette skaper grobunn for konflikter. Der Vinny er frisør, gift og lever et konvensjonelt liv, er Ritchie en opprører som jobber som danser og føler seg hjemme i punk-kulturen. Og etter hvert som paranoiaen brer om seg i byen, begynner Vinnys venner å betrakte Ritchie med større og større mistenksomhet.

Filmfotograf Ellen Kuras

Amerikanske Ellen Kuras (født 1959) er kanskje den mest kjente kvinnelige filmfotografen innad i bransjen. Hun er kjent for sitt samarbeid med Michel Gondry på flere filmer som blant annet Evig solskinn i et plettfritt sinn og Be Kind, Rewind. Hun har også skutt filmer som I Shot Andy Warhol og Coffe and Cigarettes. Ellen har også gjort konsert-dokumentarer som Jonathan Demmes Neil Young: Heart of Gold og Lou Reeds konsertfilm Berlin.

An enormously energetic, flavourful film. Kim Newman, Empire
Teknisk informasjon om filmen Summer of Sam
Attributt Verdi
Spilletid 2t 22m (142 minutter)
Produsert USA 1999
Regi Spike Lee
Skuespillere

John Leguizamo, Adrien Brody, Mira Sorvino, Jennifer Esposito, Anthony LaPaglia

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av