Tre kule spøkelsesjegere ute på tokt.

Sportegn + Ghostbusters

«If there’s something strange in your neighborhood, who you gonna call? Ghostbusters!» Som forfilm viser vi den norske skrekkfilmen Sportegn.

New York blir hjemsøkt av slimete spøkelser og onde ånder i alle farger og fasonger. De eneste som vet om det, er tre parapsykologer på universitetet: Peter, Ray og Egon. Når forskningsstipendet deres går ut, oppretter trioen spøkelsesutrenskingsbyrået Ghostbusters.

Utstyrt med nyutviklede protonpistoler skrider de til verks med stort pågangsmot, velskrevne one-liners og skyhøy gadget-faktor. Når den forhistoriske krigsguden Gozer tar bolig i et leilighetskompleks, får våre venner nok å hanskes med. Snart er hvert spøkelse i byen ute, og The Ghostbusters settes inn for å rydde opp.

Forfilm: Sportegn (Ingvild Søderlind, 2019, 10 min)

Selma (12) er sjalu på sin egen lillebror. På sommerferie i det gamle huset ved skogen lurer hun ham til å tro at de ville dyrene i skogen er ute etter ham. Dette er en skildring av mystikken i livet, fortalt gjennom barns øyne. Selma i puberteten, på terskelen inn i voksenlivet, og den lille uskyldsrene lillebroren.

Jente som bader.
Teknisk informasjon om filmen Sportegn + Ghostbusters
Attributt Verdi
Spilletid 1t 57m (117 minutter)
Originaltittel Ghostbusters
Produsert USA 1984
Regi Ivan Reitman
Skuespillere

Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold Ramis

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat Digital
Bildeformat 2.39:1
2.39:1

Forestillinger

  • Lørdag 26.10.2019 15:00 Tancred  

    Gratis drop-in animasjonsverksted i Filmverkstedet fra kl. 12.00-15.30.