Snehvit og den onde stemoren

Snehvit og de syv dvergene

Disney-klassikeren om Snehvit som rømmer fra den onde dronningen og ender opp i et lite koselig hus i skogen sammen med syv små dverger. 

Snehvit bor hos sin onde stemor, dronningen. En dag sier det magiske speilet på veggen til stemoren at Snehvit er den vakreste i landet. Den onde stemoren liker ikke det og legger en plan om å drepe henne. Snehvit finner ut av dette og rømmer. I skogen finner hun en liten hytte med små møbler. Med hjelp av dyrene i skogen vasker og rydder hun hele hytten, som viser seg å tilhøre de syv dvergene Blygen, Brille, Minsten, Sinnataggen, Lystig, Søvnig og Prosit.

Men en dag oppdager stemoren at Snehvit fortsatt er i live. Hun forvandler seg til en gammel heks, forgifter et eple og drar for å finne Snehvit. 

Snehvit og de syv dvergene regnes som verdens første helaftens tegnefilm og byr på sanger som «Hei-hå» og «En dag er prinsen her». 

Filmen har noen skumle og mørke scener som gjør at den kan virke litt skummel og hvor det er fint å ha en voksen sammen med seg. 

Snehvit og de syv dvergene ved sengekanten.
Teknisk informasjon om filmen Snehvit og de syv dvergene
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Originaltittel Snow White and the Seven Dwarfs
Produsert USA 1937
Regi David Hand
Medvirkende

Unn Vibeke Hol, Eli Anne Linnestad 

Tale Norsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat Digital

Se mer av