Prinsesse Belle og prinsen danser på en altan foran en romantisk stjernehimmel.

Skjønnheten og udyret

Fortryllende Disney-musikal der en fordomsfull prins må oppleve sann kjærlighet for å oppheve en forbannelse som har skapt ham om til et udyr.

Når en gammel dame søker husly hos en prins blir hun avvist fordi han syns hun er stygg. Som straff blir prinsen forhekset til et udyr med et utseende så skremmende at ingen våger å møte han. Det eneste som kan bryte trolldommen er hvis prinsen opplever ekte kjærlighet før sin 21-årsdag.

Ti år senere blir en oppfinner tatt til fange på prinsens slott. Datteren Belle prøver å redde han ved å ta hans plass. Det nærmer seg prinsens 21-årsdag, og lysestaken Lymier, klokken Kloksworth og tekannen fru Potts gjør en modig innsats for at Belle skal bli forelsket i udyret slik at trolldommen kan brytes.

Oscarvinnende eventyr

Skjønnheten og udyret er basert på det franske eventyret La Belle et la Bête av Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Filmen er den første animasjonsfilmen som ble nominert til Oscar i kategorien beste film. Filmen vant Oscar for beste originalmusikk og beste sang.

Traileren til Skjønnheten og udyret. Vises med norsk tale.

Teknisk informasjon om filmen Skjønnheten og udyret
Attributt Verdi
Spilletid 1t 24m (84 minutter)
Originaltittel Beauty and the Beast
Produsert USA 1991
Regi Gary Trousdale, Kirk Wise, Dick Purdom
Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.78:1
1.78:1

Se mer av