Rojin Z

Katsuhiro Ôtomo som manusforfatter, hovedanimatør og mekanikkdesigner, Satoshi Kon som art-designer og Hiroyuki Kitakubo som regissør. Hvordan er det mulig at denne storfilmen er mer eller mindre glemt i dag? Var den rett og slett forut for sin tid?

Plottet er uansett både kreativt og fortsatt like aktuelt – Japans stadig større andel eldre og deres pleiebehov. I et samfunn hvor tradisjonen sier at familien skal ta seg av de eldre, kommer nå staten opp med teknosengen Z-001. Denne datastyrte sengen kan oppfylle alle pasientens behov og spare mange arbeidsplasser i helsesektoren. Dessverre har det militære sett sitt snitt til å infiltrere utviklingen av denne sengen og lagt inn noen ekstra muligheter. Kombinasjonen av den delvis demente pasienten og den eksperimentelle datamaskinen som styrer en seng med uant kapasitet, får raskt store konsekvenser.

Helt siden mangaen Domu har Ôtomo interessert seg for hva som foregår i en menneskehjerne i forfall, og den voldelige egosentrismen som da kommer til syne. I Rôjin Z blandes dette med skepsisen til det militære, teknologiens mange muligheter til å misbrukes, konsekvensene av å erstatte menneskelig kontakt med maskiner og eldrebølgen som kommer for full fart i mange land.

Teknisk informasjon om filmen Rojin Z
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Originaltittel Rôjin Z
Produsert Japan 1991
Regi Hiroyuki Kitakubo
Skuespillere

Chisa Yokoyama, Shinji Ogawa, Kôji Tsujitani

Tale Japansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat Blu-Ray
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av