To menn rir i ørkenen. Man ser ikke hva de rir på.

Prinsen av Egypt

Storslått musikalsk tegnefilm basert på bibelfortellingen om Moses som vokste opp som faraos sønn, og som førte sitt folk ut av Egypt.

Vi befinner oss i Det gamle Egypt, der farao Seti styrer med hard hånd. Israelittene er slaver hos egypterne. For å hindre slavene i å gjøre opprør, befaler farao at nyfødte israelittiske guttebarn skal drepes. Mammaen til vesle Moses blir redd. For å redde livet til den lille babyen legger hun ham i en kurv og sender ham nedover elven Nilen. Gutten blir funnet av faraoens kone og oppdratt som faraos egen sønn, sammen med broren Ramses. Men en dag oppdager Moses sin egentlige bakgrunn. Han kommer i konflikt med Ramses, alt han skal arve og systemet som ligger bak, og flykter ut i ørkenen. Etter en tid får han et kall av Gud om å reise tilbake. Moses må frigjøre folket sitt fra Egypt og føre dem til landet de er lovet.

Bibelfortellingen om slaven som ble prins og deretter befrier av et helt dynasti, har blitt fortalt og gjenfortalt gjennom århundrer. I tegnefilmversjonen blandes klassisk tegnefilm med dataskapte effekter (CGI), og den er - sammen med Antz - den første langfilmen som filmstudioet DreamWorks Animation laget. Det tok fire år å lage filmen og 350 kunstnere, animatører og teknikere fra over 34 forskjellige land var involvert i arbeidet. Temasangen til filmen, balladen When You Believe, ble sunget av superstjernene Mariah Carey og Whitney Houston. Sangen ble belønnet med en Oscar.

Teknisk informasjon om filmen Prinsen av Egypt
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Originaltittel The Prince of Egypt
Produsert USA 1998
Regi Brenda Chapman, Steve Hickner, Simon Wells
Medvirkende

Håvard Bakke, Svein Tindberg, Benedicte Adrian, Guri Schanke, Harald Mæle

Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm

Se mer av