Et maleri av et hvitt hus i en hage med blomsterbusker i forgrunnen.

Painting the Modern Garden: Monet to Matisse

Den perfekte filmen for alle kunst- og hageentusiaster.

Kommende forestillinger

  • Torsdag 30.05.2024 18:00 Kjøp
  • Fredag 31.05.2024 18:00 Kjøp
Se alle forestillinger

Monet er kanskje den mest berømte hagemaleren, men også kunstnere som Van Gogh, Bonnard, Pissarro og Matisse lot seg inspirere av dyrket natur. Painting the Modern Garden: Monet to Matisse byr på en unik sjanse til å dykke inn i hagemaleriets verden og bli bedre kjent med store navn innen impresjonisme, postimpresjonisme og avantgarde fra det tidlige tjuende århundret.

I denne filmen blir vi tatt med på en magisk reise som strekker seg fra salene i The Royal Academy of Arts i London til praktfulle nærbilder av kunstverk. Vi besøker også kunstnernes egne hager, slik som Giverny og Seebüll, og utforsker hvordan de anla og kultiverte disse for å utforske motiver, koloritt og design.

Guidet av entusiastiske kuratorer, kunstnere og hageelskere, vil filmen avdekke hvordan den moderne hagen har vokst fram som et populærkulturelt fenomen. Hager har alltid vært steder for å utforske farger, lys og atmosfære, og har fanget oppmerksomheten til mange av verdens fremste kunstnere. Som Monet selv uttrykte det: «Utenom maling og hagebruk, er jeg ikke god til noe». 

Kunst på film er presentert og kuratert i samarbeid med The Art Trotter – en læringsplattform og kunstklubb som gjør kunst enkelt og gøy for folk flest!

Teknisk informasjon om filmen Painting the Modern Garden: Monet to Matisse
Attributt Verdi
Spilletid 1t 33m (93 minutter)
Produsert Storbritannia 2016
Regi David Bickerstaff
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 26.05.2024 18:00 Tancred  
  • Torsdag 30.05.2024 18:00 Tancred Kjøp
  • Fredag 31.05.2024 18:00 Tancred Kjøp

Samarbeids­partnere

The Art Trotter

Se mer av