Ut på tur.

Out of the Blue

Dennis Hoppers mesterlige, nihilistiske punkrock-film fra 1980. En nesten glemt kultfilm som roper etter å bli gjenoppdaget.

Dennis Hopper hadde ikke regissert en film siden den sagnomsuste The Last Movie i 1971, da han fikk sjansen til å ta over regijobben på Out of the Blue. Han skrev om manuset og gjorde filmen til sin, og så den selv som en løs oppfølger til Easy Rider. Det Easy Rider var for hippiebevegelsen på slutten av 60-tallet, skulle Out of the Blue være for punkscenen ved inngangen til 80-tallet.

Hopper spiller den alkoholiserte trailersjåføren Don Barnes, som en dag dundrer inn i en skolebuss, og havner i fengsel. Filmens egentlige hovedperson er tenåringsdatteren Cebe (Linda Manz, fra Terrence Malicks Days of Heaven), en punker med en forkjærlighet for Elvis, som bor hjemme med sin narkomane mor. Filmen handler om de dramatiske dagene etter at faren slipper ut fra fengsel, når filmen «eskalerer så nådeløst mot sin voldelige og nihilistiske konklusjon, at vi tror helt og fullt på det,» som Roger Ebert formulerte det.

Out of the Blue er en nesten glemt og alt for lite sett 80-tallsfilm, og en film med et stort kultpotensiale. Mange regner den som et høydepunkt i Dennis Hoppers karriere, og en av de ultimate punkrockfilmene. Filmen har vært ute av sirkulasjon lenge, og det er ikke så lett å få sett den. Vi viser den i en original 35mm-kopi fra 1981, da den gikk på norske kinoer med den tidstypiske tittelen «Det er for kjipt å være ung».

«This is a very good movie that simply got overlooked. When it premiered at the 1980 Cannes Film Festival, it caused a considerable sensation, and Manz was mentioned as a front-runner for the best actress award.» Roger Ebert
«Dennis Hopper brings intelligence to bear on the punk phenomenon.» Sight & Sound
Teknisk informasjon om filmen Out of the Blue
Attributt Verdi
Spilletid 1t 34m (94 minutter)
Produsert USA 1980
Regi Dennis Hopper
Skuespillere

Linda Manz, Dennis Hopper, Sharon Farrell

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Søndag 09.12.2018 20:00 Lillebil  
  • Tirsdag 11.12.2018 20:00 Lillebil