Matroser på sightseeing.

On the Town

New York, New York, a wonderful town / The Bronx is up and the Battery down / The people ride in a hole in the ground / New York, New York, it’s a wonderful town!

De tre muntre matrosene Gabey (Kelly), Chip (Sinatra) og Ozzie (Munshin) er på 24-timers perm i New York, og ønsker i løpet av oppholdet å få med seg det meste av byens severdigheter. Severdighetene inkluderer i dette tilfellet også byens damer. Gabey forelsker seg hodestups i månedens postergirl, som henger i glass og ramme på t-banen. Når de så møter henne, bare for å se henne forsvinne i menneskemylderet, er eventyret i gang – og sjansene for at ingen av dem forlater New York ukysset store.

On the Town ble et gjennombrudd for musikal-sjangeren, i og med at den for første gang flyttet musikalen ut av de klaustrofobiske studioene, til location-opptak i New Yorks gater. Det var Gene Kelly som trumfet gjennom dette, ved å inngå et kompromiss som gikk ut på at han kun fikk en uke å gjøre opptakene på. Det ble syv heseblesende dager med filming i New York, blant annet med bruk av skjulte kameraer for å unngå horder av måpende linselus og ambisiøse, selvutnevnte statister. Her skjer alt i et forrykende tempo, uten et sekunds dødtid, og de 98 minuttene føles som fem. Plottet er meget enkelt, men filmen er så energisk og vital at det nesten er umulig å ikke la seg rive med.

Teknisk informasjon om filmen On the Town
Attributt Verdi
Spilletid 1t 38m (98 minutter)
Produsert USA 1949
Regi Stanley Donen & Gene Kelly
Medvirkende

Gene Kelly, Frank Sinatra, Jules Munshin, Vera-Ellen, Betty Garret, Ann Miller

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP