To gutter i fillete klær og hatter.

Oliver!

Oscar-belønnet og kritikerrost musikalversjon av Charles Dickens’ berømte historie om foreldreløse Oliver Twist.

Basert på den populære sceneversjonen som kom i 1960 (og som gikk seks år i London) med musikk av Lionel Bart, er dette en spennende, rørende og ikke minst storslått (i nydelig Cinema­scope) filmversjon.

I London på 1830-tallet bor foreldreløse Oliver på et trist barnehjem. En dag blir han solgt til en fæl eier av et begravelsesbyrå. Oliver stikker av og møter noen andre barn som tar ham med seg «hjem». Barna bor sammen med Fagin som driver med lyssky forretninger og lærer ungene opp til bli lommetyver. Olivers nye tilværelse byr på tilhørighet og vennskap, men etter hvert også mer alvorlig kriminalitet, når den farlige raneren Bill Sykes fatter interesse for ham.

Oliver! er både spennende og hjertevarm, og fullstappet med flotte sanger (som «Food, Glorious Food», «Consider Yourself», «As Long as He Needs Me», «You’ve Got to Pick a Pocket or Two», og «Where Is Love?»)! Den ble en stor suksess da den kom på kino i 1968 og dro med seg en rekke priser, inkludert seks Oscars (etter å ha blitt nominert til hele elleve).

Teknisk informasjon om filmen Oliver!
Attributt Verdi
Spilletid 2t 33m (153 minutter)
Produsert Storbritannia 1968
Regi Carol Reed
Medvirkende

Ron Moody, Oliver Reed, Harry Secombe, Shani Wallis, Mark Lester

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat Digital
Bildeformat 2.35:1
2.35:1