To personer i en elv.

Old Joy

Et nydelig drama fra Kelly Reichardt.

Kelly Reichardt har på en stillferdig og stilfull måte inntatt plassen som en av de fremste amerikanske filmskaperne. I hennes andre langfilm, den lavmælte Old Joy, møter vi musikeren Will Oldham, også kjent som Bonnie Prince Billy, i hovedrollen, mens det amerikanske indiebandet Yo La Tengo står for musikken.

På sin egen lyriske måte forteller Old Joy en melankolsk historie om vennskap og det å vokse fra hverandre. To gamle venner drar på en helgeutflukt, med mål om å finne og bade i noen avsidesliggende varme kilder. Hadde dette vært en «feelgoodfilm» om to kompiser, ville man gjenoppdaget hvorfor de ble venner i utgangspunktet, men Kelly Reichardt er mer interessert i samspillet mellom to mennesker som sliter med å forstå hverandre. Mennesker som har endret seg og kanskje mistet noe i årene som har gått. I de fantastiske Kaskadefjellene i Oregon gir Reichardt noen hint om hva som har hendt. 

A triumph of modesty and of seriousness. The New York Times
Old Joy is only 76 minutes long, but it has the contemplative power of Buddhist meditation. Reichardt gives us long, stoned takes of rural roads; shots of birds, insects and slugs in the spectacular Oregon rain forest; interludes with Mark’s dog, Lucy. Some viewers may well be bored, or monumentally irritated, by this. I found it masterly, riveting. Andrew O’Hehir, Salon.com
Teknisk informasjon om filmen Old Joy
Attributt Verdi
Spilletid 1t 16m (76 minutter)
Produsert USA 2006
Regi Kelly Reichardt
Medvirkende

Daniel London, Will Oldham, Tanya Smith

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år

Forestillinger

  • Torsdag 04.04.2024 18:00 Tancred  
  • Søndag 07.04.2024 19:15 Lillebil  

Se mer av