To unge gutter i bil sammen med en kvinne.

Og mora di også

To tenåringsgutter med tanke kun på piker og sex tar med seg en moden kvinne på heisatur, eller var det omvendt?

Alfonso Cuaron hadde laget film i USA før dette, men han og Gael Garcia Bernal ble for alvor oppdaget med Og mora di også i 2001. Dette er en underholdende roadmovie om to unge livsnytende gutters møte med voksenverden. Samtidig er det en film med mye politisk undertekst, satt i et Mexico med demonstrasjoner, uro og store sosiale forskjeller, og hvor de konservative er i ferd med å ende venstresidens mangeårige hegemoni.

Bernal spiller Julio som er fra en progressiv middelklasse-familie. Kjæresten har reist på ferie til Europa, og sammen med kompisen Tenoch, som er fra overklassen, drar han på biltur på landsbygda for å leve livet, ta dop og sjekke jenter. Så treffer de Ana, en vakker, voksen kvinne som er blitt bedratt av mannen sin og som blir sjarmert av de to guttene.

Og mora di også ble nominert til Oscar for beste manus. Den veksler elegant mellom forrykende dialogscener og en allvitende fortellerstemme som kommenterer og forankrer handlingen i nåtid, fortid og framtid. Filmen er erotisk og livsbejaende, men har også en sår og melankolsk undertone. For verken et vennskap, en sommer eller et menneskeliv kan vare evig.

Teknisk informasjon om filmen Og mora di også
Attributt Verdi
Spilletid 1t 46m (106 minutter)
Originaltittel Y tu mamá tambien
Produsert Mexico 2001
Regi Alfonso Cuarón
Medvirkende

Maribel Verdu, Gael García Bernal, Diego Luna

Tale Spansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Tirsdag 21.11.2023 21:00 Lillebil  
  • Onsdag 22.11.2023 21:00 Tancred  
  • Torsdag 23.11.2023 21:00 Tancred