Flagg vaier over en kino.

Occupied Cinema

Dokumentar om hvordan en privat kino i Beograd ble okkupert.

Kommende forestillinger

  • Onsdag 02.09.2020 20:30 Kjøp
Se alle forestillinger

I kjølvannet Jugoslavias fall ble fjorten kinoer privatisert i Beograd alene. Disse ble solgt til relativt tvilsomme investorer. I filmen følger vi okkupasjonen av en av disse kinoene gjort av en gruppe filmskapere, kunstnere, aktivister og tidligere kinoansatte, i deres forsøk på å organisere motstand til den nye eierens plan for bygningen. I løpet av okkupasjonen organiserer de hundrevis av filmvisninger og diskusjoner i kinosalen.

Vi står midt i en fascinerende prosess, med diskusjoner som i et ideologisk teater, hvor klassetilhørighet og kapitalisme er temaer for tilbakevendende uenighet. Deltakerne er fulle av energi, ideer, kunnskap og drømmer, og denne gamle kinoen blir et samlingssted for alt dette. Men kan dette rommet oppfylle alles drømmer, og kan drømmene settes ut i praksis?

Filmen er laget på en måte som får deg til å føle at du er en del av dette intense eventyret, samtidig som den gir en artikulert innsikt i konsekvensene av privatisering av offentlige rom, og nødvendigheten av å organisere og tenke nytt om den type samfunn vi ønsker å leve i.

Sammen med Landless, reflekterer denne filmen rundt okkupasjon som et verktøy mot urettferdighet og for et sted å høre til.

Teknisk informasjon om filmen Occupied Cinema
Attributt Verdi
Spilletid 1t 27m (87 minutter)
Originaltittel Okupirani bioskop
Produsert Serbia 2018
Regi Senka Domanovic
Tale Serbisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Onsdag 02.09.2020 20:30 Lillebil Kjøp

Samarbeids­partnere

Visningen er et samarbeid med Transcultural Arts Production