Norsk kort

Endelig en ny runde Norsk kort. Filmene som vises er: Diplopia, Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si og Fortellinger fra dusjen.

Diplopia

Manus og regi: Siavash Kheirkhah
Norge 2021
Kinesisk, persisk, norsk og engelsk tale, engelsk tekst
15min

Tre karakterer møtes i drømme. Historiene deres er koblet sammen, men kroppene deres er atskilt.

Siavash Kheirkhah er en iransk kunstner bosatt i Bergen. Kheirkhah jobber innen eksperimentell foto, videokunst og film, og utforsker temaer som liv, død, drømmer og minner. Kheirkhahs arbeider har blitt vist i Iran, Tyrkia, Tyskland, Frankrike og Norge.

Jente som stirrer opp.

Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si

Manus, regi og produsent: Lilja Ingolfsdottir
Norge 2021
Norsk tale, engelsk tekst
11min

Et møte mellom en ung kvinne og hennes far på et hotellrom i Oslo. En krystall av umulige og mulige tidslinjer avslører aspekter av intimitet og ødelagte forbindelser mellom far og datter.

Lilja Ingolfsdottir er utdannet regissør fra London og Praha og har laget rundt 20 kortfilmer som er vist på festivaler verden over. Ingolfsdottir både skriver, regisserer og produserer sine egne filmer gjennom selskapet Ingofilm

Armer og ben og barberhøvler.

Fortellinger fra dusjen

Manus og regi: Teresia Fant
Produsent: Sarah Winge-Sørensen
Norge 2020
Norsk tale, engelsk tekst
25min

Dagens ungdom har flere alternativer for å uttrykke identiteten sin, men det er få som forteller om et bekymringsløst forhold til kropp og felles dusj. Fortellinger fra dusjen tar oss gjennom et uunngåelig kapittel i alle ungdommers liv – Skolegarderoben.

Teresia Fant er oppvokst i Vasa i Finland. Hun har sin utdannelse fra Kreativ dokumentarregi ved Den norske filmskolen. Fortellinger fra dusjen vant Children’s Choice Award ved Nordisk Panorama i september 2021. Sarah Winge-Sørensen er produsent i Stray Dog Productions, som hun eier sammen med produsent KriStine Ann Skaret. Hun har tidligere jobbet hos Indie Film, Medieoperatørene og Sant & Usant.

Teknisk informasjon om filmen Norsk kort
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Produsert Norge
Regi Diverse
Tale Diverse
Tekst Engelsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP

Se mer av