Rottene Rita og Roddy slåss om en rød rubin.

Nedenom og hjem igjen

Når overklasserotta Roddy blir spylt ned i toalettet, havner han utfor en rekke actionfylte opplevelser i kloakkverdenen Ratropolis.

Roddy er en bortskjemt luksusrotte fra et overklassehjem i London. Når husets eiere ikke er hjemme, rusler han ut av buret og nyter luksusen i leiligheten. Livet på første klasse skal snart endre seg når den punkete rotta Sid dukker opp. I et forsøk på å kvitte seg med Sid, havner Roddy i kloakkverdenen Ratropolis. Her vikler han seg inn i et actionfylt eventyr i reneste James Bond-stil. Noen gangstere har planer om å stjele en rubin og en kabel for å utslette rotteverdenen. Roddy blir kjent med den snertne musa Rita. I et noe motvillig tospann må de navigere seg gjennom kloakkverdenen for å prøve å stoppe skurkene.

London i miniatyr

Nedenom og hjem igjen er animert av samme team som laget stop motion-perlen Wallace & Gromit og varulvkaninens forbannelse. Kloakkverdenen Ratropolis er animert som en miniatyrkopi av London, der du kan finne igjen alt fra det kjente klokketårnet Big Ben til de berømte London-bussene.

Teknisk informasjon om filmen Nedenom og hjem igjen
Attributt Verdi
Spilletid 1t 25m (85 minutter)
Originaltittel Flushed Away
Produsert USA 2006
Regi David Bowers, Sam Fell
Skuespillere

Henriette Steenstrup, Kåre Conradi, Nils Ole Oftebro, Steinar Sagen, Espen Beranek Holm m.fl.

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Torsdag 02.08.2018 10:00 Lillebil  
  • Torsdag 02.08.2018 12:00 Lillebil  
  • Søndag 10.02.2019 14:00 Lillebil