Skygge av en gigantisk hai.

Megalodon

Film og foredrag: Marinbiolog Pia Ve Dahlen snakker om havet i forkant av visningen av denne elleville actionthrilleren om en forhistorisk hai.

Et dypvannsfartøy har blitt angrepet av et massivt monster som man trodde var utryddet… Nå er mannskapet fanget på bunnen av stillehavet. Jonas Taylor (Jason Statham) er en dypvanns-redningsdykker som mener han har sett dette monsteret flere år tidligere. Nå må han se frykten i øynene igjen og risikere sitt eget liv for å redde de som er fanget på bunnen, fra den forhistoriske haien kjent som Megalodon.

Foredrag før filmen

Før filmen vil marinbiolog Pia Ve Dahlen holde et foredrag som vil være opplysende i seg selv, og som også vil gi filmopplevelsen en større faglig resonans. Hun vil snakke om det fantastiske artsmangfoldet i havet og trekke inn eksempler fra filmer som har latt seg inspirere av dette, noen med mindre basis i virkeligheten enn andre.

Pia Ve Dahlen er en av grunnleggerne av nettverket «Lei en biolog» som fokuserer på kunnskapsformidling om havet og alt som lever der. Hun har medvirket i NRK-serien Planet Plast og er også involvert i miljøvernfestivalen «Passion for Ocean».

It is ridiculous, cheesy popcorn fun. Entertainment Weekly
Megalodon vil aldri kunne omtales som et kunstnerisk mesterverk, men det har selvsagt heller ikke vært målsettingen. Her skal det underholdes, og det gjør filmen godt! Birger Vestmo, NRK Filmpolitiet
Teknisk informasjon om filmen Megalodon
Attributt Verdi
Spilletid 1t 54m (114 minutter)
Produsert USA 2018
Regi Jon Turteltaub
Skuespillere

Ruby Rose, Jason Statham, Rainn Wilson, Bingbing Li, Ólafur Darri Ólafsson

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Tirsdag 22.09.2020 18:00 Tancred  

    Foredrag før filmen ved Pia Ve Dahlen.