En hundevalp sammen med en elastisk akrobat.

Maronas fantastiske reise

Kunstnerisk leken og dypt rørende animasjonsfilm om en trofast hund og hennes mange eiere.

Idéen til denne fantastiske animasjonsfilmen fikk regissør Anca Damian da hun for noen år tilbake opplevde at en hjemløs hund fulgte etter henne og hoppet inn i bilen hennes. Damian tok hunden med seg og prøvde å finne et fosterhjem til den.

Filmen begynner nokså dramatisk med at Marona blir påkjørt, noe som gjør at hun tenker tilbake på livet hun har levd. Hun blir født som den yngste i en valpeflokk på ni. Etter å ha unnsluppet en tragisk skjebne, blir hun adoptert av den fargerike akrobaten Manolo. Hun må tilpasse seg et liv som kjæledyr og får etter hvert flere nye eiere. Hver eier gir henne et nytt navn og nye opplevelser. Underveis får den vesle hunden erfare både gleder og sorger, vennskap og ensomhet. For Marona handler lykken i livet om de enkle tingene: et varmt sted å sove, noe godt å tygge på, mat i magen og noen å være glad i. Men menneskene hun treffer ser alltid ut til å ville ha mer enn det, og det forvirrer Marona.

Visuelt ligner filmen nesten på en collage. Håndtegnede elementer går hånd i hånd med datagenerert animasjon. I et og samme bilde kan du både se maleri, fargestift-figurer og digitale elementer. Resultatet er en helt unik animasjonsfilm.

Denne visningen er arrangert med støtte fra Institut français.

Filmen vises med fransk tale og engelske undertekster.

En iøynefallende ekspresjonistisk skildring av verden, sett gjennom øynene til en løshund…. en fryd for folk i alle aldre, men spesielt for hundeelskere! Peter Debruge, Variety
Teknisk informasjon om filmen Maronas fantastiske reise
Attributt Verdi
Spilletid 1t 33m (93 minutter)
Originaltittel L'Extraordinaire voyage de Marona
Produsert Frankrike/Romania/Belgia 2019
Regi Anca Damian
Tale Fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Samarbeids­partnere