Dame i danseantrekk.

Love Me or Leave Me

Vi markerer Doris Days 97-årsdag og viser en av hennes aller beste filmer, Love Me or Leave Me, hvor Day spiller nattklubbsangerinnen Ruth Etting. Musikalen vant Oscar for beste manus og ble nominert innen en rekke andre kategorier. Vidar Lønn-Arnesen er kveldens gjest.

Doris Days 97-årsdag markeres 3. april. Og dagen i forveien feirer vi i Filmsalongen den sprudlende danseren, sangeren, filmskuespilleren, tv-personligheten, dyrevernsaktivisten og overlevelseskunstneren.

Doris Day var og er ufattelig populær og ufattelig flittig, selve innbegrepet av den solfylte amerikanske «girl next door» fra 1950- og 60-tallet, med kjernesunt smil, blond sjarm og boblende spilleglede. Det fantes plakater av Doris Day på mange jenterom.

Blant hennes 43 filmer, musikaler og romantiske komedier om hverandre, nevner vi Calamity Jane, Pillow Talk (Kryss på linjen) og Mannen som visste for meget. Blant 620 innspillinger av slagere nevner vi «Sentimental Journey» «By the Light of the Silvery Moon», «Secret Love», «Que Sera, Sera».

Vidar Lønn-Arnesen er vår gjest, sangeren, underholderen, slagerspesialisten og NRK-veteranen («Norsktoppen», «Ti i skuddet», «DaCapo») som også bobler av godt humør. Han velger blant Days mange slagere og forteller om fenomenet. Og vi viser kutt av sangnumre fra hennes filmer.

Men kveldens hovedmarkering er den biografiske musikalen Love Me or Leave Me fra 1955, en av hennes beste filmer. Den fikk en lang rekke Oscar-nominasjoner og en Oscar for beste manus. Doris er nattklubbsangerinnen Ruth Etting som slo gjennom på 1920- og 30-tallet, også ved hjelp av gangsteren (den norskættede og briljante) James Cagney.

Den velstrukturerte musikalen rommer en lang rekke feiende friske og flotte sangnumre. Og viser Doris på sitt aller mest smittende.

Per Haddal

Teknisk informasjon om filmen Love Me or Leave Me
Attributt Verdi
Spilletid 2t 2m (122 minutter)
Produsert USA 1955
Regi Charles Vidor
Skuespillere

Doris Day, James Cagney

Tale Engelsk
Tekst Svensk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Tirsdag 02.04.2019 18:30 Tancred  

    Samtale mellom Vidar Lønn-Arnesen før filmen.

Se mer av