En helt uvanlig plante.

Little Shop of Horrors

Kult-musikal om en kjøttetende plante.

Sjenerte Seymour og blondinen Audrey arbeider sammen i en blomsterbutikk. Forretningene går ikke særlig bra, og det ser ut til at butikken vil bli lagt ned. Det skal et mirakel til for å redde jobbene deres. Plutselig blomstrer forretningen opp igjen, men suksessen har en høy pris. Den nye attraksjonen er nemlig sulten – svært sulten… Utstilt i butikken står nemlig en kjøttetende plante kjøpt i en mystisk kinesisk sjappe under en solformørkelse, som den håpløst forelskede Seymour velger å døpe Audrey II etter sin kollega. Den første Audrey har derimot problemer med å gjengjelde Seymours følelser, hun har nemlig viklet seg inn i et forhold til den sadistiske tannlegen Orin, spilt av Steve Martin. Blant hans pasienter finner vi Bill Murray, som visstnok improviserte alle replikkene sine, som den masochistiske og hyperaktive Arthur Denton. Samtidig hyler Audrey II etter mer blod i blomsterbutikken og den litt usikre Seymour lar seg lett overtale til å skaffe mat.

Musikalen med musikk av Alan Menken er basert på Roger Cormans lavbudsjettfilm med samme navn fra 1960, og er innom både 60talls-rock, doo-wop og Motown med sangnumre som «Skid Row», «Somewhere that’s green» og «Suddenly, Seymour».

Roger Ebert anmeldte den i Chicago Sun-Times da den kom på kino i 1986, hvor han skrev at «all of the wonders of Little Shop of Horrors are accomplished with an offhand, casual charm. This is the kind of movie that cults are made of, and after Little Shop finishes its first run, I wouldn’t be at all surprised to see it develop as one of those movies that fans want to include in their lives». Noe som viste seg å stemme ganske godt.

Teknisk informasjon om filmen Little Shop of Horrors
Attributt Verdi
Spilletid 1t 34m (94 minutter)
Produsert USA 1986
Regi Frank Oz
Skuespillere

Rick Moranis, Ellen Greene, Vincent Gardenia, Steve Martin

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm

Se mer av